Bezár

OK

Cimbaliband

Cimbaliband is like a true Eastern European metropolis. Traces of bygone eras, mixed with modern matter – It’s in constant motion, swarming but it works. It is a true multi-cultural cavalcade. "Bunyevác" accordionist, Hungarian fiddler, Croatian tambura-player, Gypsy bassist, Germanian-Hungarian cimbalist. Members are from different type of music. Hungarian folk music, classical music, jazz, folk...More »

Cimbaliband: Gipsy Fushion

FA 458-2
Fonó, 2020
5 998048 545827

Horváth Alexandra és a Cimbaliband közös produkciója

 Karakteres hangú roma dívák és húrzsonglőrök elevelendnek meg a vadkeletről a Cimbaliband Gipsy Fushion című új zenei anyagában. Az egyedülálló cimbalmos, Unger Balázs vezette zenekar lemezén Horváth Alexandra énekel, aki Erdélyből, Őrkőről érkezett Budapestre, hozva magával az ottani cigányfolklór legszebb kincseit. A TV2 Ének Iskolájában és a Megasztárban is nagy sikerrel szerepelt, két éve dolgozik együtt a Cimbaliband csapatával a Gipsy Fushion című műsoron. A koncert anyagában Unger Balázs cimbalomszólói mellett nemcsak Szandi csillogtatja meg gyönyörű énekhangját, hanem a zenekar másik roma tagja, Solymosi Máté hegedűs is több feladatot vállal a megszokottnál, elkalauzolva ezzel a publikumot a cigány folklór és jazz csodálatos világába.

 

 

"Ez a lemez tisztelgés.
Tisztelgés a nagy roma elődök emléke előtt. Olyan feldolgozásokat tartalmaz, amiket a múltban tekintélyes népszűségre tett roma származású énekesnők és zenészek hagyományoztak az utókorra.
Ez a lemez a múlt megidézése.
Megidézzük a szellemét azoknak a karakteres díváknak és cigány prímásoknak, akik élő lenyomatot hagytak Kelet-Európa kultúrszövetén. A mai napig hatást gyakorolnak a világzene állandóan változó, fejlődő ’nyelvezetére’.
Ez a lemez kihívás.
Ezt a szellemiséget visszaadni egy szintúgy roma származású énekesnő számára mindig nagy kihívás és megtiszteletés is." (részlet a lemezborítóról)

 

 


Horváth Alexandra - ének
Solymosi Máté - hegedű
Unger Balázs - cimbalom, ének
Babos Lőrinc - cajon, derbuka, kanna, dob
Tóth Gergely - nagybőgő
Varga Kornél - gitár

 

 

1. Na dara! (Szászcsávás - Erdély) 5'33
2. Dujduj (Rokycany - Csehország) 5'04
3. Chajorie (Skopje - Macedónia) 6'56
4. De szépen szól (Bâldana - Románia) 4'40
5. Gheza (Kolozsvár - Erdély) 6'19
6. Chiriklori (Szepsi - Szlovákia) 3'43
7. Manouche Swing (Liberchies - Belgium) 3'57
8. Vár ránk a világ (Clejani - Románia) 3'48
9. Olyat vágok (Kispalád - Magyarország) 3'23
10. Citromfa (Őrkő - Erdély) 5'53

 

 

A hangfelvétel 2020 januárjában készült a Művészetek Háza Gödöllő 4-es studiójában.
Hangfelvétel, keverés: Unger Balázs
Fotó: Hurta Hajnalka és Todoroff Lázár

További infomációk »

Letöltési linkek

2.500 HUF / 7 EUR

Fonó Music Hall H-1116 Budapest, Sztregova u. 3. Phone: (+36 - 1) 206-5300 Telefax: (+36 - 1) 206-5300 (Monday-Friday: 09.00-16.00) E-mail: webaruhaz@fono.hu Web: www.fono.hu

© 2015. Fonó Music Hall - All rights reserved

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.
RENDBEN

Szabályzat