Bezár

OK

Lukács Miklós - Trió Cimbiózis

Lukács Miklós egyike a világ legjobb és a legkeresettebb cimbalom művészeinek és hatalmas munkabírás jellemzi. Számtalan formációban tag vagy meghívott művész, rengeteg albumon találkozhatunk nevével. 2013-ban hozta össze saját trióját, Baló István dobossal és Orbán György...Tovább »

Lukács Miklós Cimbiózis 5tet: Lux et Umbra

Fonó, 2018
FA 407-2
Vonalkód: 5998048540723

„Régóta járt a fejemben hogy az új Cimbiózis zenéjét egy kicsit rendhagyóvá teszem”. „Főleg a kortárs zenéből és a 20. századi zenéből inspirálódtam és ebből hat kompozíció született. Rengeteg benne az improvizáció.” (Lukács Miklós)

„Hosszú évek óta játszom szabad improvizációs zenéket, de mindig volt egy olyan vágyam hogy egy ilyen közegben tegyem ezt.” (Klenyán Csaba)

 

Cimbiózis:

Lukács Miklós - cimbalom

Orbán György - bőgő

Baló István - dobok

Vendégek:

Klenyán Csaba (klarinét)

Jankó Attila (fagott)

 

1. Ventum 10,01
2. Dal segno 11,43
3. Vertigo 3,48
4. Lux et Umbra 7,18
5. Circum 6,39
6. Calm 11,13

 

Zenekarom harmadik lemeze -a Lux et Umbra- kapcsán a jól megszokott partnereim mellé, két kitűnő klasszikus zenész barátomat hívtam vendégül. Igazából nem vendégek Ők , - akit az ember az otthonában illendően fogad egy rövid időre, amíg el nem megy az illető - hanem társak. Bizalmas társakká váltak már az első próbákon.

 

Ha új lemezt készítek, szeretnék új utakon járni. Ez mindíg egy izgalmas feladat számomra, mert a legelejéről próbálom látni és érezni a zenét. Ha így gondolkodom, akkor nyilván a különböző műveknek, valamilyen szempontból,egy folyamat részeként, lépésről-lépésre, egységbe kell rendeződniük. Így lett ez a lemez is egy történet. Egy ciklus. Egy újabb sz(c)imbiózis köztünk, a zenében, a műfajokban.

 

Lux et Umbra. Fény és Árnyék. Az élet ajándéka mindkettő. Nem tudnánk élni nélkülük. Testvérek ők, holott a szemünkben ellentétei egymásnak. Végigkísérik tapintatosan az életünket, minden pillanatunkat figyelik és csöndesen befolyásolják.
Felismerjük őket a mindennapokban?
Téli ablakunkon kitekintve, a fény meleg érintésére vágyunk, viszont a szikrázó nyári nap sugarától megpihennénk egy fa hűvös árnyékában.
Télen a fény felé? Nyáron az árnyékba?

 

Ha egyszer igazán megértenénk ennek a testvériségnek a működését, talán jobban tudnánk együtt élni velük.

 

Ezt a kérdést járja körül a Cimbiózis 5tet legújabb ciklusa

 

A kompoziciók Lukács Miklós művei / All compositions by Miklós Lukács.
A külön köszönet / Special thanks: Babiczky Tibor, id. Lukács Miklós, Bordás Róbert, Takács István Gábor, Kiss Dóra.
Felvételek a Fonó Budai Zeneházban (Kultúrpart Stúdió) készültek 2018-ban. / Recorded in Budapest at Fonó Music Hall
in 2018.  Felvétel / recording: Kopcsik Márton, Nóniusz Gábor. Keverés / mixing & mastering: Kopcsik Márton (Bresaola Studios Budapest)  Producer: Horváth László  Borítóterv, fotók / Cover, photos: Kiss Dóra
Zenekar fotó / Band Photo: Bordás Róbert  Nyomdai előkészítés / Pre printing: Szilasi Mariannep

További infomációk »

Letöltési linkek

2.500 Ft / 7 EUR

Fonó Budai Zeneház Kft. H-1116 Budapest, Sztregova u. 3. Ügyfélszolgálat: (+36 - 1) 206-5300 Telefax: (+36 - 1) 206-5300 (hétköznapokon: 09.00-16.00) E-mail: webaruhaz@fono.hu Web: www.fono.hu

© 2015. Fonó Budai Zeneház Kft. - Minden jog fenntartva!

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.
RENDBEN

Szabályzat