Bezár

OK

Fokos zenekar

"a népzene, a népi kultúra nem a múlt, nem egy múzeumi darab, amit csak üvegfalon keresztül szemlélhetünk, hanem igenis élő, időtálló, örökérvényű" - vallja a Fokos.

A tagok az óbecsei néptánccsoport tagjai voltak valamennyien, népzenével 2009-ben kezdtek el foglalkozni, akkor alakult meg a Csikós, majd 2010 őszén a Fokos zenekar. Ekkor még négyen voltak: Csonka Balázs (harmonika, prímtambura), Jovánovity Péter (nagybőgő), Sterbik László (hegedű), valamint Szerda Balázs (brácsa, tamburakontra).
Néhány hónap elteltével csatlakozott hozzájuk Szabó András (hegedű, basszprímtambura) is. Sterbik László 2014 nyarán történő kilépését követően Cseszák Zsombor (hegedű, cimbalom) lépett a helyébe, akivel a Csikós zenekarban már muzsikáltak együtt. Idén Keszég Ákos (hegedű) is csatlakozott hozzájuk.
A 2012-es Fölszállott a páva című népzenei tehetségkutató műsorban a középdöntőig jutottak, ennek köszönhetően megkapták Óbecse város kitüntetését, valamint a Fonó Budai Zeneház különdíját is, mely 50 órányi stúdiómunkát tartalmazott, ennek eredménye a Kiskoromtól nagykoromig címet viselő (első) lemezük. Koncerteznek, táncházakban muzsikálnak, tánccsoportokat kísérnek Vajdaságban és Magyarországon, de számos alkalommal eljutottak már a Kárpát-Medencén kívülre is.
Céljuk a magyar népzene, ezen belül különösen a dél-alföldi magyar tamburamuzsika lehető legszélesebb körben való megismertetése. Tanulni, fejlődni, muzsikálni akarnak, a lehető legtöbb emberhez eljuttatni a népzene üzenetét. 

 

Görgessen az előadó lemezeinek listájáért!
SELECT * FROM webbolt_termekek WHERE eloado = '38' AND aktiv > 0

Fokos zenekar: Kiskoromtól nagykoromig

2.000 Ft

Részletek

Fokos: Jókedvemben

2.500 Ft

Részletek
« vissza

Fonó Budai Zeneház Kft. H-1116 Budapest, Sztregova u. 3. Ügyfélszolgálat: (+36 - 1) 206-5300 Telefax: (+36 - 1) 206-5300 (hétköznapokon: 09.00-16.00) E-mail: webaruhaz@fono.hu Web: www.fono.hu

© 2015. Fonó Budai Zeneház Kft. - Minden jog fenntartva!

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.
RENDBEN

Szabályzat