Bezár

OK

Agócs Gergely

  Agócs Gergely 1985-óta végez népzenei gyűjtéseket és mára tönnszáz órányi felvételt gyűjtött össze elsősorban a szlovákiai magyarok között, de erdélyi, moldvai, magyarországi, rutén, cigány, horvát, román, német, szlovák zenei anyagok is megtalálhatóak...Tovább »

Agócs Gergely: Kilencz ballada

2005
Játékidő: 48:27
FA224-2
Vonalkód: 5998048522422

A „Kilencz ballada” néven megjelenő album Agócs Gergely első önálló lemeze. Kilenc magyar népballadát hallhatunk rajta, a nyelvterület legkülönbözőbb szögleteiből válogatva.

Agócs Gergely ismert szereplője a magyar népzenei szakmának. Több lemezen hallhattuk eddig énekelni, furulyázni, dudálni, vagy tárogatózni. Közismert, hogy nemcsak előadója, hanem kutatója is a zenefolklórnak. A helyszíni gyűjtéseiből származó felvételek több CD-lemezválogatásban is megjelentek. A „Kilencz ballada” néven megjelenő album Agócs Gergely első önálló lemeze. Kilenc magyar népballadát hallhatunk rajta, a nyelvterület legkülönbözőbb szögleteiből válogatva. Kilenc történetet régen volt emberek tragédiájáról, kilenc költői képekben kifejezett vallomást szerelemről és hűtlenségről, halálról és árvaságról, kevélységről és számkivetettségről, hamis barátságról és önfeláldozásról. Agócs Gergely a magyar énekkultúra széles eszköztárában mesteri fokon közlekedve, megrendítő hangon tolmácsolja a ma emberének az évszázadok által csiszolt balladák tanulságát. „A ballada tragédia dalban elbeszélve” - ezek a tragédiák ma is megtörténnek, mondhatnánk visszatérő jelenségei az életünknek.

 

Agócs Gergely „Kilencz balladája” megmutatja, hogy a költészet a régiek életében hogyan segített átvészelni a lélek háborgásait.

 

Agócs Gergely - ének

Közreműködik:Gombai Tamás - hegedű

Szabó Gábor - hegedű

D. Tóth Sándor - brácsa

Balogh Kálmán - cimbalom

Kürtösi Zsolt - cselló, bőgő

Juhász Zoltán - furulya, duda

Dsupin Pál - husszifurugla, flóta

 

 

1. Három árva / The Three Orphans

2. Betyárgyerek az erdőbe' / A Young Outlaw in the Forest

3. Hunyadi bojtárja / Hunyadi’s Shepherd

4. Bíboros Péterné / Wife of Péter Bíboros

5. Megöltek egy legényt / They Killed a Lad

6. Szendre báró leánya / The Daughter of Baron Szendre

7. Bálint Vitéz / Warrior Bálint

8. Fehér Anna / Anna Fehér

9. Barna Pesta / Pesta Barna
További infomációk »

Letöltési linkek


2.800 Ft helyett 2.000 Ft

Fonó Budai Zeneház Kft. H-1116 Budapest, Sztregova u. 3. Ügyfélszolgálat: (+36 - 1) 206-5300 Telefax: (+36 - 1) 206-5300 (hétköznapokon: 09.00-16.00) E-mail: webaruhaz@fono.hu Web: www.fono.hu

© 2015. Fonó Budai Zeneház Kft. - Minden jog fenntartva!