Bezár

OK

Both Miklós

  „És nem hagyhatjuk abba a kutatást, és az lesz kutatásunk vége, ha megérkezünk oda, ahonnan elindultunk, és először ismerjük fel azt a helyet.”   T.S. Eliot: Négy kvartet -részlet - (Vas István fordítása)   "Mert bár van egy elképzelésünk a világról,...Tovább »

Both Miklós és a Palimo Story

2014
FA 303-2
Játékidő: 48,29


"Végre egy valódi tehetségkereső a közöny ellen: elképesztő energiájú roma és magyar zenészekre bukkant Both Miklós és stábja a dávodi cigánysortól a Jászságon át Baranyáig. Több mint 10 ezer kilométert tettek meg tehetségek után kutatva az ország leszakadó régióiban. A belőlük összeállt Palimo Story nagyobbat szól, mint a Buena Vista. " /VS.hu/

A Palimo Story az elmúlt esztendők egyik legfontosabb zenei vállalkozása, amit Both Miklós és a Buda Folk Band zenésze, Ifj. Csóori Sándor "Sündi" ötlete alapján született.
A két zenész tavaly ősszel bejárta az ország különböző régióit, ahol tehetséges, de csak szűkebb környezetükben, vagy ott sem ismert zenészek után kutattak. Több mint tízezer kilométert jártak be, elsősorban a hátrányos helyzetű régiókban található cigányközösségeket keresték fel. A program eredményeként kiválasztott tíz zenész - köztük hét, többségükben autodidakta roma zenész megtanulta az együttesre írt és hangszerelt Both Miklós szerzeményeket. A zenekar tagjai Salgótarján mellől, Mohácsról, Dávodról, a Jászságból, Pécsről és Kápolnáról kerültek ki.

Olyan zene született, amely egyesíti mindazon zenei kultúrákat, amelyekkel a magyar városokban és falvakban találkozhatunk. "Ebben a történetben az is egy üzenet, hogy modern hangszerelésben a Kárpát-medencei zenekultúra, mennyire tudott archaikus és egyben kortárs is maradni." - nyilatkozta ifj. Csoóri Sándor "Sündi" a produkcióról. A bartóki gyűjtést idéző programot egy filmes stáb követte és az így készült dokumentumfilm megtalálható a  YouTube-on.

A stáb munkahelyek öltözőiben, az utcán, iskola előtt vagy otthonukban bírta rá a fiatalokat arra, hogy mutassák be tudásukat. Sok tehetséggel találkoztak, nem fért bele a zenekarba mindegyikük, de a filmben láthatjuk a kimaradtakat is.
Egy, a fővárosból nem nagyon látható másik Magyarország tárul a néző elé, amely hátrányos helyzete, elszigeteltsége ellenére kimagasló tehetségeket rejt.

A zenekar:

Both Miklós –a projekt vezetője, zeneszerző, gitáros

Csoóri Sándor ‘Sündi’ – brácsa

Rácz Richárd – billentyűs

Balog Tamás Cérna – tambura

Gárgyán Zoltán – szaxofon

Horváth Péter – dob

Sára Csobán – szaxofon

Kállai Géza – basszusgitár

Báder Dzsoni János – cimbalom

Milák Richárd – gitár

Bíró Márti – ének

Olád Dániel ‘Kobra’ - ének

 

1. Aki engem keres                              

2. Miért nincs otthonom                      

3. Istenem                                          

4. Hajnal                                          

5. Ha jön az éj                                    

6. Szerettelek sok ideig                        

7. Ez a dolog jó dolog – Lassú                   

8. Ez a dolog jó dolog – Csárdás               

9. Ez a dolog jó dolog – Friss                 

10. Hallgató        

                                  

Zeneszerző: Both Miklós, dalszöveg: Babiczky Tibor és Both Miklós

További infomációk »

Letöltési linkek

2.800 Ft helyett 2.000 Ft / 0 EUR

Fonó Budai Zeneház Kft. H-1116 Budapest, Sztregova u. 3. Ügyfélszolgálat: (+36 - 1) 206-5300 Telefax: (+36 - 1) 206-5300 (hétköznapokon: 09.00-16.00) E-mail: webaruhaz@fono.hu Web: www.fono.hu

© 2015. Fonó Budai Zeneház Kft. - Minden jog fenntartva!

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.
RENDBEN

Szabályzat