Bezár

OK

Both Miklós

  „És nem hagyhatjuk abba a kutatást, és az lesz kutatásunk vége, ha megérkezünk oda, ahonnan elindultunk, és először ismerjük fel azt a helyet.”   T.S. Eliot: Négy kvartet -részlet - (Vas István fordítása)   "Mert bár van egy elképzelésünk a világról,...Tovább »

Both Miklós FolkSide: Csillagfészek

FA 280-2
2013
Vonalkód: 5998048528028

"Ebben a formációban mindenki ismert, elfogadott zenész, joggal várható tőlünk, hogy jó lemezt csináljunk. A közös munka alapvetően nem a bravúros megoldásokról szól, hanem drámák vannak benne, lírai részek és egységében erős zene lett" /Both Miklós/. A koppenhágai Womex után alakult együttes az utóbbi évek talán egyik legjobb magyar világzenei albumát készítette el.

 

A Both Miklós vezette zenekar története a 2011-ben megrendezett Womex nyitógáláján kezdődött, mikor a Hungarian Heartbeats című műsorban a hazai folk, világzene és etno jazz élvonala mutatkozott be. A Folkside későbbi tagjai különböző formációk tagjaiként részt vettek ebben a projektben, majd - a legenda szerint - a hazafelé tartó repülőúton határozták el, hogy közös zenekart alapítanak.

 

A tagok a hazai világzenei- és a jazz élet élvonalbeli zenészei: a gitáros Both Miklós mellett Szokolay Dongó Balázs fúvós hangszereken, Lukács Miklós cimbalmon, Novák Csaba nagybőgőn, Dés András ütős hangszereken játszik az együttesben.


A FolkSide a szokatlan és akusztikus hangszerelésével, költői szövegeivel, egymást inspiráló játékukkal egy egészen új, eddig ritkán hallható zenei világot hoztak létre, amelyben jól megfér egymással az elsöprő energia a lírával, a népzene, a rock'n'rollal és a pszichedeliával, a groteszk az öniróniával.

 


1. Kelj fel napon
2. Kövek között
3. Csillagfészek
4. Erdő
5. Juhászkutyák ugatnak
6. A távozó
7. A szerelemről
8. De sötétlik…
9. A túlsó part felé


 

Both Miklós gitár, ének, Szokolay Dongó Balázs fúvós hangszerek, Lukács Miklós cimbalom, Novák Csaba nagybőgő, Dés András ütős hangszerek Zene: Both Miklós; Dalszövegek Babiczky Tibor (1., 3., 6.), Both Miklós (4., 8.), Babiczky-Both (2., 9.)autentikus (5., 7.)

 

További infomációk »

Letöltési linkek


3.200 Ft helyett 2.000 Ft / 0 EUR

Fonó Budai Zeneház Kft. H-1116 Budapest, Sztregova u. 3. Ügyfélszolgálat: (+36 - 1) 206-5300 Telefax: (+36 - 1) 206-5300 (hétköznapokon: 09.00-16.00) E-mail: webaruhaz@fono.hu Web: www.fono.hu

© 2015. Fonó Budai Zeneház Kft. - Minden jog fenntartva!

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.
RENDBEN

Szabályzat