Bezár

OK

Buda Folk Band

A Buda Folk Band tagjai gyerekkoruktól kezdve foglalkoznak a magyar és más kelet-európai népek zenei hagyományával. Számukra természetes az autentikus népzene jelenléte a városi kultúrában. A népzene mellé más zenei műfajokból is szívesen merítenek gondolatokat, így hozván létre...Tovább »

Buda Folk Band: Magyar Világi Népzene

2014
FA 292-2
Vonalkód: 5998048529223
Játékidő: 42,15

A Buda Folk Band Magyar világi népzene című albuma a megjelenést követően, 2014 januárjában az európai világzenei lista második helyére került. A zenekar nem feltétlenül tradicionális népzenét játszik, hanem a népzene egyfajta városi hagyományőrzését végzi. Ebben helye van a táncnak, éneknek, az egyéni hangszerelési megoldásoknak, a rocknak, a bluesnak vagy a jazznek egyaránt.

A Buda Folk Band olyan városi fiatalokból álló együttes, akik már beleszülettek a népzenébe, hiszen szüleik, tanáraik ahhoz a nemzedékhez tartoznak, amelyik Magyarországon a hetvenes évek közepén elindította a városi táncház-mozgalmat. Az otthoni zenekari próbák és a gyakori gyűjtő utak ösztönző hatása végigkísérte a fiatalságukat. Csoóri Sándor és Éri Péter hosszú évekig együtt voltak a Muzsikás Együttes meghatározó zenészei. Fiaik Csoóri Sándor „Sündi” és Éri Márton a Budafolk alapítói, s akárcsak apáik esetében alkotói párosuk a zenekar motorja is egyben.


A Buda Folk Band zenészei számára természetes az autentikus népzene jelenléte a városi kultúrában. A népzene mellé más zenei műfajokból is szívesen merítenek motívumokat, így hozván létre egy sajátos, ugyanakkor rendkívül színes zenei vegyületet. Zenéjüket úgy nevezték el, hogy „világi” népzene, mely szójáték arra utal, hogy meggyőződésük szerint a magyar népzene már önmagában is világzene. 


Maruzsenszki Andor - hegedű, kórus, fütty

Takács Ádám - hegedű, brácsa, kórus,

Csoóri Sándor “Sündi” - kontra, bolgár tambura, koboz, ének, kórus

Éri Márton - brácsa, kontra, kórus

Salamon Soma - harmonika, furulya, kaval, kórus

Pénzes Géza - bőgő, gitár, kórus

km.: Márczi Anna “Tücsi” – ének

Zimber Ferenc – cimbalom


1. Tengerpart
2. Seregegere
3. De szeretem
4. Kicsi madár
5. Verbunk
6. Hortobágyi
7. Kövecses út
8. Legényes
9. Hajnali
10. Édes, kedves
11.Csigirigiri
12.Ördögpille

További infomációk »

Letöltési linkek


2.800 Ft helyett 2.000 Ft / 0 EUR

Ez a termék jelenleg nem kapható a webboltban, kérjük használja a fenti letöltési linkeket.

Fonó Budai Zeneház Kft. H-1116 Budapest, Sztregova u. 3. Ügyfélszolgálat: (+36 - 1) 206-5300 Telefax: (+36 - 1) 206-5300 (hétköznapokon: 09.00-16.00) E-mail: webaruhaz@fono.hu Web: www.fono.hu

© 2015. Fonó Budai Zeneház Kft. - Minden jog fenntartva!

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.
RENDBEN

Szabályzat