Bezár

OK

Cimbaliband

A Cimbaliband zenéjében a modern kelet európai életérzés keveredik a népzenével, viszont mindez természetes formában történik, mert ők egy igazi “multikulti” zenekar. Szerb harmonikás, magyar hegedűs, roma nagybőgős, sváb-magyar cimbalmos és gitáros, mindez egy sejtelmes női énekhanggal, és egy...Tovább »

Cimbaliband: Ablakimba

2011
FA 267-2
Vonalkód: 5998048526727
Játék idő: 55:30

A lemezen a cimbalom nem csak megszokott környezetében, hanem latinos bossa-novában, vagy török dallamban, vagy akár rock’n’rollban is megszólal, így talán még találóbb lehet az újságírók által Unger Balázsra aggatott titulus, “a cimbalom Chuck Berryje”.

" A népzene tehát a természet tüneménye” - mondta Bartók, és lekapcsolta gramofonját mellyel éppen Pest-megyei Tura község határában rögzítette az Ablakimba, ablakimba című népdalt. Gyűjtőútjai során rengeteg muzsikát hallott, de legmerészebb álmaiban sem gondolta volna, hogy a modern civilizáció milyen hatással lesz majd a népzenére. Ahogy a gramofonból száz év alatt mp3 rögzítő lett, úgy módosult a népdal fogalma is napjainkra.

A Cimbaliband utazásai során számtalan országban járt, még ha nem is végzett mindenhol népzenei gyűjtést, mint ahogyan Bartók tette. Viszont a banda tagjai együtt muzsikáltak az évek során magyarokkal, románokkal, spanyolokkal, szerbekkel, olaszokkal, és még folytathatnám a népek, és műfajok sorolását, szinte a végtelenségig. Mindenhonnan hoztak magukkal egy kis szuvenírt, zene formájában.

Így a mostani lemezen a cimbalom nem csak megszokott környezetében, hanem latinos bossa-novában, vagy török dallamban, vagy akár rock’n’rollban is megszólal, így talán még találóbb lehet az újságírók által Unger Balázsra aggatott titulus, “a cimbalom Chuck Berryje”.

Nem szabad elfejeltkezni a banda többi tagjáról sem, akik egyre kiforrottab stílustban muzsikálnak, garantálva ezzel az eredeti Cimbaliband hangzást. A korongon pedig igazi uniqum Fereczi Gyuri blues-szájharmonikajátéka a páratlan lüktetésű balkáni zenében, vagy a varázslat melyet a Csík zenekar fúvósának Makó Péternek köszönhetünk a lemez több összeállításában. A fentieket egyesítve válik teljessé a hallgató számára az eredeti Kelet- európai cimbalom Rock’n’Roll!" (Unger Balázs)


1. Idegenföld 7:14
2.
Fenn a csillag 4:49
3. Kalapos 5:47
4. Ablakimba 6:21
5. Hárombé 6:31
6. Én az éjjel 7:02
7. Vágy (Sehnaz Longa) 5:20
8. Igénytelen dal 2:54
9. Kimondani nem lehet 6:15
10. Bonus track - Fenn a csillag (Radio Edit) 2:56

Cimbaliband

Szita Eszter - ének
Unger Balázs – cimbalom, ének
Boda Gellért – hegedű, tölcséres hegedű
Pataj Péter – nagybőgő, basszusgitár
Unger Gergő – gitár, vokál
Horvát Dániel – dob, derbuka, cajon, kanna
Agatics Krunoszláv “Kico” – harmonika

Vendégek

Ferenczi György: harmónika
Makó Péter – szaxofon, tárogató (Csík zenekar)
Tóth Gergely – brácsa (ex-Dűvő)
Solymosi Máté – hegedű (a Cimbaliband állandó vendége)

 

További infomációk »

Letöltési linkek


2.800 Ft helyett 2.000 Ft / 0 EUR

Ez a termék jelenleg nem kapható a webboltban, kérjük használja a fenti letöltési linkeket.

Fonó Budai Zeneház Kft. H-1116 Budapest, Sztregova u. 3. Ügyfélszolgálat: (+36 - 1) 206-5300 Telefax: (+36 - 1) 206-5300 (hétköznapokon: 09.00-16.00) E-mail: webaruhaz@fono.hu Web: www.fono.hu

© 2015. Fonó Budai Zeneház Kft. - Minden jog fenntartva!

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.
RENDBEN

Szabályzat