Bezár

OK
|x|5|x|

Cimbaliband

A Cimbaliband zenéjében a modern kelet európai életérzés keveredik a népzenével, viszont mindez természetes formában történik, mert ők egy igazi “multikulti” zenekar. Szerb harmonikás, magyar hegedűs, roma nagybőgős, sváb-magyar cimbalmos és gitáros, mindez egy sejtelmes női énekhanggal, és egy...Tovább »
World Music Charts Europe (WMCE)

Cimbaliband: Moldva

2015
FA 365-2
Vonalkód: 5998048536528
Játékidő: 48,36


"Természetes zenélési vágy a motorja, valamiért itt szinte állandó buli van és kicsattanó energia, amit kérdezés nélkül meg is lovagolnak." (Rácz Mihály – langologitarok.hu)

Az új Cimbaliband lemez története közel 20 éve kezdődött. A zenekarvezető, Unger Balázs ekkor már egy ideje vendégzenésze volt a fővárosi moldvai táncházaknak. Az ottani zenei élmények hatására, 1997-ben első autójával, egy szürke Trabant kombival elindult, hogy felkeresse a Moldvában élő cimbalmosokat és elsajátítsa speciális játéktechnikájukat. 

Moldvai barátai segítségével jutott el többek között Ion Spiridonhoz, a híres radojéi cimbalmoshoz, valamint Temeliára, az öreg Cosma Piticuhoz. Ennek a gyűjtőútnak élményei és az ott rögzített anyagok inspirálták a Moldva lemezt, mellyel az együttes visszatér a gyökerekhez és autentikus moldvai zenét játszanak, de nem a szokásos hangszerelésben és felfogásban.

Az album egyben köszönet és tisztelgés a moldvai csángók előtt, hogy sokszor a nagyon nehéz körülmények ellenére is, megőrizték az utókornak gyönyörű népzenéjüket.
 

Az album idén augusztusban és szeptemberben a legjobb húsz világzenei lemez között volt a World Music Charts Europa (WMCE) listáján.

 

1. Mikor kicsi leány voltam

2. Hazám, hazám

3. Gergelem

4. Bákói Fanfár

5. Idefenn a csenderbe

6. Mocanul

7. Ha folyóvíz lennék

8. Sirba si hora de la Cosma Piticu

9. Libabőr

10. Ludasim pajtásim

11. Floricica

12. Kerek udvar

 

Cimbaliband:

Szita Eszter - ének
Unger Balázs - cimbalom, brácsa, ének
Boda Gellért - hegedű
Lázár Gyula - nagybőgő, basszusgitár
Horváth Dániel - dob, ütőhangszerek
Agatics Krunoszláv - harmonika

Unger Gergő - gitár, ének

További infomációk »

Letöltési linkek


2.500 Ft / 7 EUR

Fonó Budai Zeneház Kft. H-1116 Budapest, Sztregova u. 3. Ügyfélszolgálat: (+36 - 1) 206-5300 Telefax: (+36 - 1) 206-5300 (hétköznapokon: 09.00-16.00) E-mail: webaruhaz@fono.hu Web: www.fono.hu

© 2015. Fonó Budai Zeneház Kft. - Minden jog fenntartva!

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.
RENDBEN

Szabályzat