Bezár

OK

Fonogram-díjas lett két lemezünk

2022-05-05 09:33:40


A Dresch Quartet: Árnyékban Az év hazai jazz albuma, a Góbé zenekar Bartók: 44 duó Az év hazai világ- vagy népzenei albuma lett! Nagyon örülünk és szeretettel gratulálunk az alkotóknak!


Szombaton tizenkilencedik alkalommal adták át a Fonogram - Magyar Zenei Díjakat, amelynek két kategóriában a Fonó által gondozott lemezeket díjaztak. A Dresch Quartet Árnyékban című lemeze Az év hazai jazz albuma vagy hangfelvétele kategóriában nyerte el a rangos elismerést, míg a Góbé zenekar Bartók 44 duó című felvétele Az év hazai világ-, vagy népzenei albuma kategóriában lett az első helyezett. A díjat a Dresch Quartet nevében Dresch Mihály, a Góbé nevében pedig Vizeli Máté vette át.

 

A Fonogram-nap nevű interaktív műsorfolyam során az egyes zenei kategóriák nyerteseire videók formájában derült fény. A 25 fős szakmai zsűri 18 műfaji kategóriában ítélt oda díjakat. A Magyar Hangfelvétel-kiadók Szövetsége (MAHASZ) három évtizede minden évben odaítéli a különböző zenei stílusok hazai és nemzetközi legjobbjainak az őket megillető szakmai elismeréseket. Idén ismét rekord mennyiségű, mintegy 1400 nevezés közül választották ki a legjobbakat, először a 18 kategória 5-5 (holt verseny esetén 6) jelöltjét, majd közülük kerültek ki a második forduló voksainak összesítését követően a nyertesek, akiknek nevét a szombati díjátadón tették ünnepélyesen közzé.

 

 

 

 

A Dresch Quartet Árnyékan című album itt érhető el »»

 

A Góbé Bartók 44 duó című lemez pedig itt »» « vissza

Fonó Budai Zeneház Kft. H-1116 Budapest, Sztregova u. 3. Ügyfélszolgálat: (+36 - 1) 206-5300 Telefax: (+36 - 1) 206-5300 (hétköznapokon: 09.00-16.00) E-mail: webaruhaz@fono.hu Web: www.fono.hu

© 2015. Fonó Budai Zeneház Kft. - Minden jog fenntartva!

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.
RENDBEN

Szabályzat