Bezár

OK

Kallós Zoltánnak ajánlja és a visai adatközlőket segíti legújabb lemezével Herczku Ágnes

2018-06-07 12:15:47A Fonó gondozásában, a 2018-as Táncháztalálkozóra időzítve jelent meg Herczku Ágnes legújabb lemeze, a Hozomány című dupla album. A művésznő ezt egy hosszabb sorozat első lépésének szánja, amelyben az elmúlt tizenöt évben, a gyűjtúútjain felhalmozott dalokat tenné közkinccsé. A CD eladásából befolyt összeget pedig a visai adatközlők számára ajánlják fel az alkotók.

„...Mi most szeretnénk ezzel a kiadvánnyal megköszönni a ránk bízott kincseket és valamit vissz a is adni azokból a javakból, amihez az ő önzetlen segítségük révén, előadói munkánk során jutottunk.A lemez eladásából befolyó összeget Papp András, valamint Amáli néni családjának juttatjuk el.” – közölték a művészek.

A dupla CD-kiadvány Gyűjtés c. lemezén a 2005-ös visai úton, Papp Andrástól, Nagy Amáliától, valamint lányaitól, Fodor Juliskától és Lovász Annától gyűjtött dalok és rikoltások válogatása szerepel, a másik lemezen Koncz Gergely prímás vezetésével, Visába való énekes és hangszeres népzenei összeállítások. Ezen a Revival CD-n, vendégként a régi énekes-partner, Németh Ferenc is hallható, valamint a szakma „nagy öregje”, a mezőségi zene egyik legjobb ismerője, Fekete Antal „Puma”.

 „A Revival lemezen énekelt dalokat vegyesen válogattam Kallós Zoltán visai gyűjtéseiből és a 2005-ös felvételeinkből. Ennek az is az oka, hogy a gyűjtés antológia-szerű felmondása helyett jobban érdekelt ugyanazon dalok más-más variációja, az a (stílus)gazdagság, amivel az egy faluban élő emberek hihetetlen magas szinten tudtak/tudnak élni.”

mondja Herczku Ágnes, akit gyűjtőútjain legtöbbször Kallós Zoltán segítsége, jótanácsai vezettek, ezért a sorozatot Neki, az Ő emlékének ajánlja.

 « vissza

Fonó Budai Zeneház Kft. H-1116 Budapest, Sztregova u. 3. Ügyfélszolgálat: (+36 - 1) 206-5300 Telefax: (+36 - 1) 206-5300 (hétköznapokon: 09.00-16.00) E-mail: webaruhaz@fono.hu Web: www.fono.hu

© 2015. Fonó Budai Zeneház Kft. - Minden jog fenntartva!