Bezár

OK

Shutka Roma Rap: Me sijum underground

FA 286-2
Vonalkód: 5998048528622
2013
Játékidő: 48,45

A balkáni roma fúvószenekarok elsöprő energiája és a hip-hop lazasága, játékossága egyesül a tíz tagú zenekar muzsikájában.

 

A macedón főváros legnagyobb roma közösségében a Skopje romamunicipality of Shuto Orizariban, aminek a rövidítése, Shutka alakult meg a Shutka Roma Rap. A roma fiatalok itt is, mint Európa szerte, új identitást és kifejezés módot alakítottak ki maguknak az amerikai hip-hop szubkultúra átvételével. Ez a nyelv és kifejezésmód elterjedt a helyi roma közösségben és találkozott a hagyományos roma kultúrával, amely a macedón népzenéből és a balkáni roma fúvós hagyományokból táplálkozik.
Ez az érdekes és izgalmas elegyből születetett 2010-ben az első lemez, amely egyből az európai világzenei lista (WMCE) 15. helyére került.

 


A Shutka Roma Rap létezésével és zenéjével bebizonyította, hogy a mai városi roma fiatalság távolról sem egyenlő a vidám, aranyfogú cigány és a mezítlábas kisgyermek sematikus képével. A szokpjei fiatal roma közösség kitermelte a vezető rap zenészeit, akik együtt dolgozva a helyi roma muzsikusokkal egyéni hangú produkciót alakítottak ki. A balkáni roma fúvószenekarok elsöprő energiája és a hip-hop lazasága, játékossága egyesül a tíz tagú zenekar muzsikájában. A Shutka Roma Rap az új albumot, hogy megőrizzék zenéjük autentikus mivoltát, élőben játszották fel a stúdióban.

 

A zenekart 300 jelentkező közül választották ki a 2012-es WOMEX-en Thessalonikiben, ahol a Globalkan színpad kilenc előadója közé kerültek.2013 áprilisában - a macedón veterán rapperek a Puka kozmetika közreműködésével – készített Represent c. videójuk helyi bombasiker lett. Hosszú huzavona után megtalálták a kiadójukat az új albumhoz, a Shutka Roma Rap Budapesten horgonyzott le a Fonónál.

További infomációk »

Letöltési linkek

2.800 Ft helyett 2.000 Ft / 0 EUR

Fonó Budai Zeneház Kft. H-1116 Budapest, Sztregova u. 3. Ügyfélszolgálat: (+36 - 1) 206-5300 Telefax: (+36 - 1) 206-5300 (hétköznapokon: 09.00-16.00) E-mail: webaruhaz@fono.hu Web: www.fono.hu

© 2015. Fonó Budai Zeneház Kft. - Minden jog fenntartva!

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.
RENDBEN

Szabályzat