Bezár

OK

Szerda 1. Magyarszovát – Ördöngösfüzes (Élő táncházi muzsika)

FA 263-2
Vonalkód: 5998048526321
2011
Játékidő:63:03

Arra gondoltunk, hogy ezen tematika mentén haladva időről időre, sorozat formájában, megjelentetünk egy-egy fontosabb vidék zenéjét, szem előtt tartva, hogy ezen válogatások egyrészt hiánypótlás is szolgáljanak, valamint a mai táncházba járó fiatal közönség ízlésével és igényeivel találkozzanak.

A Fonó Budai Zeneházban évek óta szerdánként kerül megrendezésre „a táncház”, Utolsó Óra táncház néven, utalva, a 90-es években, szintén a házban lezajlott Bartók, Kodály munkáját folytató és betetőző népzenei gyűjtő vállalkozásra.
Ezek a táncházak évek óta tematikusan, egy-egy néprajzilag fontos vidék táncainak bemutatása, tanítása köré épülnek. 

Arra gondoltunk, hogy ezen tematika mentén haladva időről időre, sorozat formájában, megjelentetünk egy-egy fontosabb vidék zenéjét, szem előtt tartva, hogy ezen válogatások egyrészt hiánypótlás is szolgáljanak, valamint a mai táncházba járó fiatal közönség ízlésével és igényeivel találkozzanak.

 

A kompiláció címe Szerda, alcíme "Élő táncházi muzsika".

Az elnevezés immár védjegyként is hirdeti a főváros egyik legnépszerűbb táncházát, de egyben a jelenidejűségre is utal, hisz a felvételeken a jelenlegi legjobb városi táncházi muzsikusok játszanak.
Természetesen a zenészek visszaadják az idős mesterektől tanult hangzást, ragaszkodva a hagyományokhoz és egyben a saját egyéniségük is tükröződik a játékukban, amitől az egész megszólalás friss és mai lesz.
 

A sorozat első lemezén Magyarszovát – Ördöngösfüzes népzenéjének eszenciáját igyekeztünk összegyűjteni.

A felvételek 2011. május 4-én készültek, egy olyan táncházi estén, mikor a lemezen hallható zenészek - akik ezt követően a táncházban is húzták - egy koncert keretében mutatták be Magyarszovát és Ördöngösfüzes muzsikáját.

Ennek a "gyűjtésnek" az eredménye ez a kiadvány. Több mint 300 ember mulatott a Fonóban azon az estén.

Reméljük, hogy akik itt voltak, örömmel hallgatják újra, akik pedig nem voltak itt, most bepótolhatják az élményt.

 

 

Magyarszovát

1. Magyar tánc

2. Csete Árpád furulyás nótái

3. Egy pár tánc: öreges cigánytánc, cigánytánc és összerázás

 

Ördöngösfüzes

4. Ritka és sűrű fogásolás

5. "Azt gondolod, te csipás" (furuly-ének)

6. Lakodalmi muzsika: cigánytánc, csárdás és zsidótánc

 

 

 

Agócs Gergely - ének, Árendás Péter - kontra, Fekete Antal Puma - kontra, Havasréti Pál - bőgő, Havay Viktória - ének, Horsa István - hegedű, Jékely Gáspár Pikó - hegedű, Juhász Zoltán - furulya, Nyitrai Marianna - ének, Ökrös Csaba - hegedű, Papp István Gázsa - hegedű, Székely Levente - hegedű, Illangó énekegyüttes: Ábrahám Judit, Orbán Johanna, Szerencsés Martina - kórus

További infomációk »

Letöltési linkek


2.100 Ft helyett 2.000 Ft / 0 EUR

Fonó Budai Zeneház Kft. H-1116 Budapest, Sztregova u. 3. Ügyfélszolgálat: (+36 - 1) 206-5300 Telefax: (+36 - 1) 206-5300 (hétköznapokon: 09.00-16.00) E-mail: webaruhaz@fono.hu Web: www.fono.hu

© 2015. Fonó Budai Zeneház Kft. - Minden jog fenntartva!

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.
RENDBEN

Szabályzat