Bezár

OK
|x|5|x|6|x|7|x|8|x|

 Világzenei toplistára került Lajkó Félix és a VOŁOSI lemeze - fidelio.hu, 2019.november 22.
 

A legrangosabb lengyel lemezdíjjal ismerték el Lajkó Félix & VOLOSI közös albumát - papageno.hu, 2020. április 5.
 

A Lajkó Félix & VOLOSI Fonogram-díjas lemeze egy hétig ingyen hallgatható - langologitarok.hu, 2020. április 6.

 

Lajkó Félix

Lajkó Félixet gyakran nevezik az Ördög hegedűsének, a Vajdaság Paganinijének. A hegedű mellett virtuózan játszik citerán is. Számos ismert zenésszel dolgozott együtt, mint Szabados György, Boris Kovac, a francia Noir Désir zenekar, Alexander Balanescu Roby Lakatos vagy Boban Marković. Színházi és filmzenéket...Tovább »
World Music Charts Europe (WMCE)
Balkan World Music Charts
Songlines Top of the World
Fonogram díj

Lajkó Félix & VOLOSI

FA 425-2
Fonó, 2019
Vonalkód: 5 998048 542529
 „azt hiszem, ki lehet mondani: ez ma a világ legjobb vonós világzenei produkciója (...) nem a tempót, nem a hangmagasságokat, nem az időt érzékeljük, hanem a zene egy eddig ismeretlen összetevőjét.” (Végső Zoltán, Élet és Irodalom 2018)

 

"You might ask, why take five superb string players, and than add an other. Because the result is simply thrilling and keeps you on the edge of your seat. There are beautiful moments of tranquillity and lyricism... It is super exciting, and I had a sense of the awe audiences might have felt seeing Paganini in the 19th century. Yes-it was that exciting." (Simon Broughton, Songlines Magazin, 2018)

 

Mi történik, ha egy öntörvényű vonós fenomén társul másik öt (!) öntörvényű vonós fenoménnal? Zene a magasabb szférákból, végtelen muzikalitás, elképesztő kreativitás, amely egymás különcségeinek tiszteletén, odafigyelésen és egyfajta virtuóz, kívülről nehezen követhető renden alapszik. Ez a kooperáció csak sok évtizedes színpadi jelenlét tapasztalatával, végtelen önismerettel, technikai tudással és a zenei kreativitás egy mesteri fokával teljesíthető. Nem verseny, hanem közös teremtés, nem vetélkedés, hanem bizalmon alapuló művészbarátság, egy közös nyelven ami a nagybetűs ZENE.

 

A Felczak lemezek sorozatában megjelent Lajkó Félix és VOŁOSI közös albuma! Közös felállásban 2017-ben játszottak először a Budapest Ritmon, majd a varsói Cross Culture fesztiválon, amelyet további koncertek követtek 2018-ban a Müpában, a Budapest Folk Festen, az Ozorán és a Vidor Fesztiválon számos külföldi fellépés mellett, így a varsói Eufonie Fesztiválon az újvidéki Nomus Fesztiválon.

 

A lengyel VOŁOSI 2010-es alakulása óta sorra nyeri a díjakat, már a BBC és több német közszolgálati csatorna is közvetítette koncertjeiket, 2017-ben ők nyitották meg a műfaj legrangosabb eseményét, a Womexet.
Lajkó Félix Liszt Ferenc díjas hegedű- és citeraművész az elmúlt években többet koncertezett külföldön mint itthon. Bármerre jár, akár szólóban akár más zenésztársakkal együtt muzsikálva, koncertjei semmihez nem hasonlítható, maradandó zenei élmények, felvételei rendre atoplistákra kerülnek, különböző szerzői díjakat nyernek el.

 

 

A lemez megjelenését a Felczak Alapítvány támogatta.

 

1. Speedmotion (Lajkó Félix) 5.29
2. Side (Lajkó Félix) 5.59
3. Crawler (Stanisław Lasoń / Jan Kaczmarzyk) 2.04
4. Upside Down (Stanisław Lasoń) 3.12
5. From the Ditch (Lajkó Félix) 5.45
6. Valse (Lajkó Félix) 6.08
7. Downhill (Jan Kaczmarzyk) 1.54
8. Slowmotion (Lajkó Félix) 4.22
9. Pompeii (Lajkó Félix) 4.45

 

Zenészek:
Lajkó Félix - violin
Krzysztof Lasoń - violin
Zbigniew Michałek - violin 
Jan Kaczmarzyk - viola, 
Stanisław Lasoń - cello 
Robert Waszut - doublebass
 

Special thanks to Kuba Borysiak 
Studio Pannon Studio 
Recording Bresaola studio Márton Kopcsik, Gábor Nóniusz
Mix Tomek Kubisa

 

Photographer Michal  Łuczak
Photographer Erdélyi Gábor
Print design Dóra Kiss
Fonó Budai Zeneház
Waclaw Felczak Alapítvány 
Producer László Horváth
International Booking winkler.silvia@gmail.com

További infomációk »

Letöltési linkek

2.500 Ft / 7 EUR

Fonó Budai Zeneház Kft. H-1116 Budapest, Sztregova u. 3. Ügyfélszolgálat: (+36 - 1) 206-5300 Telefax: (+36 - 1) 206-5300 (hétköznapokon: 09.00-16.00) E-mail: webaruhaz@fono.hu Web: www.fono.hu

© 2015. Fonó Budai Zeneház Kft. - Minden jog fenntartva!

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.
RENDBEN

Szabályzat