Bezár

OK

Pearly Clouds - Dezső Tóni, Szabó Enikő, Gary Lucas

Fonó, 2018
FA 420-2
Vonalkód: 5998048542024

Emlékezetes koncertek után egy remek trió közös lemeze

1. My Sweet Mother’s Rosewood
2. High Up Is The Churchyard In Dézs
3. Two Roads
4. I Dislike How Times Are Changing
5. Those Beautiful Saxon Girls
6. My Snow White
7. My Little Brown-haired Girl
8. I Wish I Could Go
9. Over The Water
10. Questions and Answers
11. Wayfarer
12. Dream Has Fallen
13. The Mill Has No Grindstone
14. Sorrowful Is This World

 

Gary Lucas - gitár
Enikő Szabó - ének
Tóni Dezső - alt és bariton szaxofon

 

A Pearly Clouds bemutatkozó albuma. Az új, nemzetközi zenei formáció tagjai az elismert, Grammy-jelölt gitáros és dalszerző, Gary Lucas mellett Szabó Enikő, énekesnő és dalszerző és Dezső Tóni, avantgárd free- jazz szaxofonos.A Pearly Clouds “avant-folk és etno jazz-blues” zenét játszik, ez a meghatározás talán érzékelteti is az album változatos, mély és finom hangzását. A számok és az előadás módja a tagok stílusainak egyéni keveredése, amelyben a magyar népdalok hiteles dallamai és mondanivalója a sajátos, lírai és izgalmas zenei részekkel gazdagodnak.Gary Lucast a New Yorker úgy említette, mint “a gondolkodó ember gitáros hőse”, az Independent (UK) mint “a világ legnépszerűbb avant-rock gitárosa”, az “ezer ötlet gitárosaként” hivatkozott rá a New York Times, és az fRoots szerint “nem kérdés, hogy a ma játszó legötlettelibb és legizgalmasabb gitáros”. A Captain Beefhearttal töltött idején kívül jól ismertek közös munkái Nick Cave-vel, Lou Reeddel, Patti Smith-el, Jeff Buckley-val és Peter Hammillel.Szabó Enikő a magyar zenei élet egyik legérdekesebb és sokoldalúbb énekesnője, gyönyörű hangját népzenében Ökrös Csabával, jazz műfajban Balázs Elemérrel közös fellépéseiből ismerhetjük és a Tabulatúra régizene-együttessel is rendszeresen fellép énekesként. 2014-ben a Szabó Enikő és Zenekara első albuma is megjelent, saját dalaival.

 

Dezső Tóni húsz éve ismert a kelet-európai avantgárd színpadán, erős dallamai szabad improvizációval ölelkezve bontakoztatják ki folyamatosan fejlődő stílusát. Európában és Amerikában is sokszor fellépett, New Yorkban találkozott először Gary Lucas-szal.

 

A Pearly Clouds nehezen kategorizálható albuma az ének és a hangszerek szokatlan összeállításával bizonyosan kitágítja a zenei és nyelvi határokról alkotott elképzeléseinket.

 

All titles composed by Gary Lucas, Enikő Szabó and Tóni Dezső, except Track 6 composed by Gary Lucas,
Track 11 composed by Gary Lucas and Enikő Szabó, and Track 14 composed by Enikő Szabó and Tóni Dezső.
Guest: Janka Pap-vocals 5, 14., Sound sorcery: Attila Kölcsényi Köles, Special thanks to: Gábor Madarász Madi, Gábor Metzger Cover design: Dóra Kiss, Photo: Csaba Aknay, Pre printing: Marianne Szilasi

További infomációk »

Letöltési linkek
2.000 Ft / 6 EUR

Ez a termék jelenleg nem kapható a webboltban, kérjük használja a fenti letöltési linkeket.

Fonó Budai Zeneház Kft. H-1116 Budapest, Sztregova u. 3. Ügyfélszolgálat: (+36 - 1) 206-5300 Telefax: (+36 - 1) 206-5300 (hétköznapokon: 09.00-16.00) E-mail: webaruhaz@fono.hu Web: www.fono.hu

© 2015. Fonó Budai Zeneház Kft. - Minden jog fenntartva!

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.
RENDBEN

Szabályzat